Aveam niște măsline negre uscate, gustoase dar sărate. Le tot plimbam din cămară și înapoi, că se gustau două-trei și gata.
Și m-am hotărât să le fac pastă. Adică să le scot sâmburii (în fine, nu eu, copiii), să le pasez cu ulei de măsline și oregano. Bună treabă, acum erau tartinabile, dar tot prea sărate, cât ulei să pui ca să le „diluezi”? Era nevoie de ceva insipid, care să adauge masă.
Și ce poate fi mai insipid decât niște tofu?
După ce le-am pasat împreună, am pus și un pic de lămâie. Și s-a terminat borcanul in două zile.
Ieri am pasat măsline verzi fără sâmburi, că erau prea moi – așa le-am cumpărat – cu același fel de tofu, și am pus un cățel de usturoi. N-am mai pus altceva, că erau deja acre, fiind murate. Mă întreb cum ar fi ieșit cu tofu afumat…